DSpace Repository

ЗЕҢ САҢЫРАУҚҰЛАҚТАРЫН ҚОСУ АРҚЫЛЫ ПІСІП ЖЕТІЛЕТІН ЖАҢА ІРІМШІКТІҢ ИНТЕНСИВТІ ТЕХНОЛОГИЯСЫН ЖАСАУ

Show simple item record

dc.contributor.author Мухамадиева, А.Д.
dc.contributor.author Тулегенова, Ж.А.
dc.date.accessioned 2022-05-31T06:56:27Z
dc.date.available 2022-05-31T06:56:27Z
dc.date.issued 2022-04-14
dc.identifier.uri http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/6015
dc.description.abstract Ірімшік – сүттен жасалынатын ең пайдалы жəне тез сіңімді тұтынушылық өнімдердің бірі. Ірімшіктердің танымалдылығы олардың биологиялық жəне тағамдық құндылығымен түсіндіріледі, бұл маңызды амин қышқылдарының, кальцийдің көп мөлшері мен микроэлементтердің кең ассортиментімен, сүт майының жеңіл сіңімді формасымен жəне жағымды иісімен байланысты. Жоғарғы биологиялық құндылық қайталанбас ерекше органолептикалық қасиеті зең саңырауқұлағы қосылған ірімшікті тұтынушы үшін аса бағалы етіп көрсетеді. Осы ерекше қасиеттері үшін нарықта сұранысы еш азаяр емес. Əрине, сұранысы қарапайым жартылай қатты ірімшікпен салыстырылмас, дегенмен, нарықтың 7%-ын зең саңырауқұлақ өнімдері алады десек артық емес. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.publisher Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov en_US
dc.subject Зең саңырауқұлағы en_US
dc.subject сүт майы en_US
dc.subject биологиялық құндылық en_US
dc.subject органолептикалық қасиет en_US
dc.subject зең культурасы en_US
dc.title ЗЕҢ САҢЫРАУҚҰЛАҚТАРЫН ҚОСУ АРҚЫЛЫ ПІСІП ЖЕТІЛЕТІН ЖАҢА ІРІМШІКТІҢ ИНТЕНСИВТІ ТЕХНОЛОГИЯСЫН ЖАСАУ en_US
dc.title.alternative Development of an intensive technology for the maturation of new cheeses with the addition of mold en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account