dc.contributor.author |
Таурбаева, Г.У. |
|
dc.contributor.author |
Ескатова, А.Б. |
|
dc.date.accessioned |
2021-06-22T07:42:19Z |
|
dc.date.available |
2021-06-22T07:42:19Z |
|
dc.date.issued |
2021-02-19 |
|
dc.identifier.uri |
http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/4316 |
|
dc.description.abstract |
Қазіргі қоғамдағы əлеуметтік өзгерiстер, экологиялық жағдайдың нашарлауы тағамдық заттар құрамының өзгеруiне əкелді. Сол себепті тағамдық өнімдердің құрам бөліктерін, əсіресе қоспалар мөлшерін сандық анықтау – тағам өнімдері сапасын бақылаудың негізгі міндеті.
Мақалада тағам өнімдері құрамын (макро- жəне микронутриенттер, тағамдық қоспалар) анализдеу əдістері бойынша мектеп оқушыларымен жəне жоғары оқу орындары студенттерімен ғылыми жұмыс ұйымдастырып, өткізуге мүмкіндік беретін əдістемелер келтірілген. |
en_US |
dc.language.iso |
other |
en_US |
dc.publisher |
Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov |
en_US |
dc.subject |
тағам химиясы |
en_US |
dc.subject |
тағамдық қоспалар |
en_US |
dc.subject |
сапалық жəне сандық талдау |
en_US |
dc.subject |
натрий нитриті |
en_US |
dc.subject |
калий нитриті |
en_US |
dc.title |
ТАҒАМ ӨНІМДЕРІ ҚҰРАМЫНДАҒЫ ҚОСПАЛАРДЫ САНДЫҚ АНЫҚТАУ ƏДІСТЕМЕЛЕРІ |
en_US |
dc.type |
Article |
en_US |