DSpace Repository

САРЫ МАЙДЫ ӨНДІРУ ТЕХНОЛОГИЯСЫ, ГИГИЕНАСЫ, САНИТАРИЯСЫ ЖƏНЕ ВЕТЕРИНАРИЯЛЫҚ САНИТАРИЯЛЫҚ САРАПТАУ

Show simple item record

dc.contributor.author Қонақбай, Г.М.
dc.contributor.author Батырбеков, А.Н.
dc.date.accessioned 2021-06-11T06:13:18Z
dc.date.available 2021-06-11T06:13:18Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.uri http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/4022
dc.description.abstract Мақалада сары майдың органолептикалық жəне физика-химиялық қасиеттері бойынша сапасына баға беріледі. Зерттеуге арналған материал – бұл сары май өндірушілердің үш үлгісі Масло «ДЕП» Крестьянское сливочное, Масло «Новый день» Деликатесное, Масло сливочное «President». Сары майдың сапасын зерттеу МЕМСТ Р талаптарына сəйкес жүргізіледі 52969-2008 «Сары май. Техникалық шарттар». Органолептикалық көрсеткіштерден сыртқы түрі, түсі, дəмі, иісі, консистенциясы анықталады, буып-түю жəне таңбалау. Майдың физикалық-химиялық көрсеткіштерінің ішінен қышқылдық, ылғал мен майдың массалық үлесі қалыпқа келтіріледі. Сапаны бағалау зерттелген көрсеткіштер бойынша барлық үлгілер стандарт талаптарына сəйкес келетіндігін көрсетеді. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.publisher Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov en_US
dc.title САРЫ МАЙДЫ ӨНДІРУ ТЕХНОЛОГИЯСЫ, ГИГИЕНАСЫ, САНИТАРИЯСЫ ЖƏНЕ ВЕТЕРИНАРИЯЛЫҚ САНИТАРИЯЛЫҚ САРАПТАУ en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account