dc.contributor.author | Кабзулданова, А.Л. | |
dc.contributor.author | Толеубекова, С.С. | |
dc.contributor.author | Мирашева, Г.О. | |
dc.contributor.author | Джумажанова, М.М. | |
dc.date.accessioned | 2021-07-16T09:19:24Z | |
dc.date.available | 2021-07-16T09:19:24Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.uri | http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/4747 | |
dc.description.abstract | Қазіргі ішкі нарықта ұсынылған балмұздақтың көптеген түрлерін жоғары калориялы, синтетикалық тәттілендіргіштер, бояғыштар, хош иістер мен тұрақтандырғыштардың құрамына байланысты пайдалы өнім-дерге жатқызу қиын. Табиғи сүт, жеміс-жидек және көкөніс шикізатын қолдану, қант пен майды функционалдық компоненттерге ауыстыру балмұз-дақ ассортиментін кеңейтудің жетекші үрдістеріне жатады. Осыған бай-ланысты балмұздақ сияқты танымал өнімде сүтқышқылды өнімдері мен пребиотиктер, пробиотиктердің артықшылықтарын біріктіруге мүмкіндік беретін технологияны дамыту өзекті мәселе болып табылады [2]. | en_US |
dc.language.iso | other | en_US |
dc.publisher | Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov | en_US |
dc.subject | балмұздақ | en_US |
dc.subject | биологиялық қоспалар | en_US |
dc.subject | пробиотиктер | en_US |
dc.subject | биологиялық құндылық | en_US |
dc.subject | зімбір | en_US |
dc.subject | полидекстроза | en_US |
dc.subject | тұрақтандырғыш | en_US |
dc.title | БАЛМҰЗДАҚ ӨНДІРІСІНДЕ БИОЛОГИЯЛЫҚ БЕЛСЕНДІ ҚОСПАЛАРДЫ ҚОЛДАНУДЫҢ ЗАМАНАУИ БАҒЫТТАРЫ | en_US |
dc.type | Article | en_US |