DSpace Repository

БАЛМҰЗДАҚ ӨНДІРІСІНДЕ БИОЛОГИЯЛЫҚ БЕЛСЕНДІ ҚОСПАЛАРДЫ ҚОЛДАНУДЫҢ ЗАМАНАУИ БАҒЫТТАРЫ

Show simple item record

dc.contributor.author Кабзулданова, А.Л.
dc.contributor.author Толеубекова, С.С.
dc.contributor.author Мирашева, Г.О.
dc.contributor.author Джумажанова, М.М.
dc.date.accessioned 2021-07-16T09:19:24Z
dc.date.available 2021-07-16T09:19:24Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.uri http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/4747
dc.description.abstract Қазіргі ішкі нарықта ұсынылған балмұздақтың көптеген түрлерін жоғары калориялы, синтетикалық тәттілендіргіштер, бояғыштар, хош иістер мен тұрақтандырғыштардың құрамына байланысты пайдалы өнім-дерге жатқызу қиын. Табиғи сүт, жеміс-жидек және көкөніс шикізатын қолдану, қант пен майды функционалдық компоненттерге ауыстыру балмұз-дақ ассортиментін кеңейтудің жетекші үрдістеріне жатады. Осыған бай-ланысты балмұздақ сияқты танымал өнімде сүтқышқылды өнімдері мен пребиотиктер, пробиотиктердің артықшылықтарын біріктіруге мүмкіндік беретін технологияны дамыту өзекті мәселе болып табылады [2]. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.publisher Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov en_US
dc.subject балмұздақ en_US
dc.subject биологиялық қоспалар en_US
dc.subject пробиотиктер en_US
dc.subject биологиялық құндылық en_US
dc.subject зімбір en_US
dc.subject полидекстроза en_US
dc.subject тұрақтандырғыш en_US
dc.title БАЛМҰЗДАҚ ӨНДІРІСІНДЕ БИОЛОГИЯЛЫҚ БЕЛСЕНДІ ҚОСПАЛАРДЫ ҚОЛДАНУДЫҢ ЗАМАНАУИ БАҒЫТТАРЫ en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account